\"За втори път ми се налага да развалям готова магистрала\"

Бойко Борисов, премиер на България

Цитат на деня:

\
212 ~ 1 мин. четене

Премиерът Бойко Борисов e наредил да бъдат преасфалтирани три участъка на автомагистрала „Марица“ два дни преди откриването й. Това се разбра от фейсбук страницата на Борисов.

При проверка на регионалния министър Лиляна Павлова е било установено, че при три малки участъка има отклонение от нормата за равност.

"Когато получих тази информация, категорично и незабавно подкрепих министър Павлова и експертите от пътната агенция да се разпоредят изпълнителят да преработи веднага проблемните участъци. Още снощи бяха вкарани машини за фрезоване, което означава, че се премахва асфалтът изцяло и започва наново асфалтиране в цялостна широчина. Целта ни е цялата магистрала, от 37 км, да отговаря на всички нормативи, показатели и на техническата спецификация", обяснява премиерът. 

Днес изпълнителят ни информира, че вече е фрезовал, изрязал е тези проблемни участъци, започва преасфалтиране и довършителни работи днес и утре, допълни той.

"За втори път ми се налага да развалям готова магистрала. Молбата ми е строителите да спрат да хитруват на дребно, защото ще бъдем безкомпромисни към качеството и ако се наложи ще отложим въвеждането на ЛОТ 2 в експлоатация", написа Борисов.

Премиерът каза още, че не приема като самоцел откриването на магистралата да стане на 28 май.

За нас е важно да пуснем в експлоатация аутобана тогава, когато сме се уверили и сме проверили неговото качество, неговата цялост и дали отговаря на изискванията, категоричен е Борисов.

Подкрепи Economic.bg