Забранена разходка из Северна Корея

Фотограф направи незаконни снимки в най-загадъчната страна

Забранена разходка из Северна Корея

Снимка: Michal Huniewicz

5568 ~ 2 мин. четене

Фотографът Michal Huniewicz направи незаконни снимки на най-загадъчната страна на планетата – Северна Корея. Кадрите са заснети по време на визитата му, като на по-голямата част от местата, които ще видите, снимането е строго забранено.

„Казаха ми, че ще бъда задържан, в случай, че открият тези снимки“, спомня си Майкъл. „Направил си много снимки, твърде много!“, ми каза моят гайд. Но успях да ги пренеса контрабандно от страната, което беше много стресиращо“, споделя фотографът. Вижте направените от него кадри:

За да влезете в страната, първо трябва да попълните няколко документа.

Това е първата незаконна снимка, направена от влака.

Севернокорейците имат право да пътуват в границите на държавата, само когато получат разрешение.

Почетно звание

Пристигане в Пхенян. Мисля, че е организирано, тъй като няма други влакове в този ден и тези елегантни туристи нямат причина да бъдат там.

Нашите водачи (гайдове) нямаха право да ни оставят сами по време на целия престой. Те ни казваха кога да си лягаме и кога да ставаме.

Брутална архитектура в Пхенян

Градски пейзаж от хотела

В хотела официално няма 5-ти етаж. Може да се стигне до там само по стълбите. Вратата почти винаги е затворена, но ако успеете да надникнете, ще видите пропагандни плакати. Хората предполагат, че се използва за шпиониране на гостите.

Площад Ким Ир Сен е едно от местата, които ни препоръчват да снимаме.

Хората, които живеят в Пхенян са привилегировани. Те носят бадж, който е невъзможно да се купи (в Китай можете да се сдобиете с фалшив).

Този магазин е само за местните хора. Аз бях изхвърлен от него, малко след като направих снимката, но моят водач не я видя.

В града нямаше почти никакъв трафик, но те ни забраниха да ходим където и да е по наше желание, за да избегнем автомобилна катастрофа...

Работници

Сувенири, които може да си купите.

Разликата между Китай (вдясно) и Северна Корея (вляво) е потресаваща.

През нощта става още по-очевидна.

Коментари: 0