На bitcoin конференция в Маями е забранено да се плаща в bitcoin

Организаторите изтъкват ръчната обработка на информацията като основна причина за забраната на плащанията.

На bitcoin конференция в Маями е забранено да се плаща в bitcoin
На предстояща конференция на bitcoin в Маями, посветена на криптовалутите и блокчейн технологиите, организаторите забраниха плащанията на билети за участие в bitcoin, тъй като се предполага, че методът е бавен, скъп и трудоемък.

Северноамериканската bitcoin конференция е публикувала на уебсайта си, че претоварването на мрежата и ръчната обработка на информацията са повлияли на решението да се преустанови приемането на плащания в криптовалута. Последните билети за участие в събитието са продадени за $1000.

„Ние винаги ще приемаме криптовалути в нашите конференции, но това трябва да се случва поне 14 дни преди събитието“, пишат организаторите. „Но поради ръчното въвеждане на данните в нашите платформи за издаване на билети, платени в криптовалута, решихме да прекратим плащанията в последните минути поради крайни срокове за печат“.

Според индустриалния сайт BitInfoCharts, през последните три месеца средната такса за транзакция с bitcoin е била $55. 

Сравнително високите такси за транзакции на bitcoin обаче са печеливши за така наречените "миньори", които разработват комплексни криптографски пъзели, за да добавят транзакции към блокчейна - децентрализиран запис на всички сделки с бисквитки. В замяна те получават възнаграждение.
Коментари: 0