Застреляха шефа на модна къща „Агресия“ (обновена)

Бизнесменът Александър Антов е убит снощи близо до дома си

Застреляха шефа на модна къща „Агресия“ (обновена)

Снимка: Александър Антов (в средата)

4568 ~ 2 мин. четене
Автор: Илия Лазаров

Собственикът на модна къща Агресия“ Александър Антов е бил убит снощи63-годишният бизнесмен е застрелян с 2 куршума в главата близо до дома си в столицата, съобщава БНТ. 

Снощи около 19:00 часа Антов излязъл да разхожда кучето си. По-късно то се прибрало само. Близките му се обадили в полицията и го обявили за издирване. 

Oколо полунощ е открито тялото на мъжа. От пресцентъра на МВР потвърдиха, че тялото на Антов е открито с огнестрелни рани в гориста местност в близост до дома му в Бистрица.

В събота през целия ден в периметъра, където е открит простреляният мъж, се извършваше следствен оглед. Зам.-директорът на столичната полиция Антон Златанов коментира пред журналисти, че мястото, където е намерен трупът, е глухо и предстои да се изясни дали е имало свидетели на инцидента, както и видимост на някои от камерите в района на къщата на Антов.

"Работим по всички възможни версии, уточняваме всички вероятности", каза Златанов и допълни, че не иска да лансира версии и да разкрива детайли по случая. Той увери, че по разследването се работи с голям ресурс.

Кой е Александър Антов?

Александър Антов е собственик на фирмата "Вотан", основана през 1992 г. Компанията е по-известна с търговската си марка - "Агресия". Модната къща шие за световни марки, сред които "Ив Сен Лоран", "Лакост", "Пиер Карден" и др. Има магазини в София, Пловдив и Прага, но само 5% от продукцията се продава в България. 

По данни на компанията "Агресия груп" е единствен представител за България на световната марка платове Scabal и официален представител на дизайнера Ралф Лорън с колекцията Polo Ralph Lauren.

Подкрепи Economic.bg