Жители на кв. „Факултета“ протестираха срещу високи сметки за ток

От ЧЕЗ са категорични, че загубите на електроенергия в квартала са намалели от 90 на 20% и сметките са реални

Жители на кв. „Факултета“ протестираха срещу високи сметки за ток

Жители на кв. „Факултета“ в София излязоха на протест срещу високи сметки за ток, предаде БНТ. Те са недоволни, че са получават месечни фактури на стойност между 400 и 1000 лв. От ЧЕЗ обаче коментират, че не са открили нередности при съставянето на фактурите, както и че всеки недоволен може да подаде сигнал.

Живеещи в квартала настояват, че се отопляват единствено с дърва и въглища, но сметките им за ток са нереално високи. „Климатици, бойлери - нямаме ги тия неща. Отидох да проверя 632 лева имам нова сметка. Как ще ги платя?“, коментира Методи Асенов.

„550 лева сметка за пет лампи и два телевизора. Как стават тия работи и мириша на пушек може да ме помиришете даже“, заявява Янко Михайлов.

Протестът беше белязан от засилено полицейско присъствие. Демонстрантите настояваха за по-ниски сметки. От ЧЕЗ са категорични, че след реконструкция на мрежата в квартала загубите са намалели от 90 на 20% и сметките са реални. Съветват всеки абонат, който се чувства ощетен да подаде жалба, а те ще му отговорят.

Коментари: 0