Издател / Publisher

"Медия Икономика България" ООД / Media Economy Bulgaria Ltd

Изпълнителен директор / CEO

Боян Томов / Boyan Tomov

Финансов директор / CFO

София Стрелкова /Sofiya Strelkova


Икономическият портал Economic.bg представя най-актуалните икономически, бизнес, финансови, пазарни и политически новини от България и света, събрани на едно място. Сайтът е част от групата на „Медия Икономика България“ от юни 2015 г. и към началото на 2017 г. има над 30 000 среднодневни уникални посещения и над 1 000 000 месечно. Последователите ни във Facebook надвишават 210 000 души, а месечно актуалните новини на Economic.bg достигат до над 1 500 000 души в социалната мрежа.

Economic.bg има лоялна и ярко таргетирана аудитория в активна възраст между 21 и 39 години - активно работещи мениджъри, специалисти и независими предприемачи. Най-голям е делът на българските ни читатели, които са 80% от общата аудитория. След тях се нареждат посетители от Великобритания, Германия, Испания, САЩ, Италия, Франция, Холандия, Австрия и др.

Освен най-актуалните новини Economic.bg предлага ежедневно на своите читатели интервюта и коментари от водещи икономисти, финансисти и хора от бизнеса. Със своите анализи Икономическият портал не само осведомява какво се случва, но и какъв е ефектът от събитията върху икономическия, социалния и политическия живот в България и по света. Разработките ни имат за цел да разкриват детайли от стопанския и обществения живот на страната, които често остават скрити в огромния информационен поток.

Читателите са особено активни, изпращайки ни постоянно сигнали и информация, която иначе би останала скрита от широката аудитория. Постоянната обратна връзка се поддържа от седмичните ни анкети, които поради голямата активност и брой на участниците, в голямата степен са представителни. Читателите ни имат възможността да изразят свободно своето мнение в коментари под статиите и постове във Facebook, задължително спазвайки добрия тон.