Барозу: ЕЦБ действа в рамките на мандата си

Кристин Лагард също приветства решението да се въведат нова програма за изкупуване на облигациите на страни от еврозоната

21:33 06.09.2012

Европейската централна банка (ЕЦБ) действа в рамките на своя мандат със закупуването на облигации на тежко задлъжнелите страни от еврозоната, заяви председателят на Европейската комисия Хосе Мануел Барозу, предаде АФП.

„Вярвам, че ЕЦБ действа изцяло в рамките на своя мандат да поддържа интегритета на валутната политика. Това всъщност е много важна част от мандата й”, каза Барозу по време на съвместна пресконференция с италианския премиер Марио Монти.

От своя страна Кристин Лагард приветства решението на ЕЦБ да въведе нова програма за изкупуване на облигациите на страни от еврозоната.

„МВФ е готов да сътрудничи в рамките на своите правомощия", заяви Лагард.

Планираното изкупуване на държавни облигации трябва да спомогне да възстановяване на доверието на инвеститорите, заяви пък Оли Рен.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ецб | облигации | Кристин Лагард

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини