Топ 10 на най-странните смартфони

От LapTopMag ни припомнят 10-те най-чудати модела смартфона, които са излизали досега

14:11 04.07.2012

Помните ли времето, когато мобилните телефони не бяха скучни плочи със сензорен дисплей? Да, хубаво е да знаем, че има компании, които експериментират с различни цветове и дизайн. Но едва ли дизайнът на съвременните телефони може да се нарече иновативен или да се доближи до забавен.

Всъщност съществуват телефони с две лица, слайдер-телефони, устройства с магнитни клавиатури, и интегрирани Bluetooth слушалки. А през 2011 година имаше дори модел, който наподобява червило.

Ето защо LapTopMag ни припомня 10-те най-чудати модела смартфона, които са излизали досега.

10. Samsung Upstage (2007)

Samsung Upstage е устройство-комбинация между мобилен телефон и MP3-плейър. На едната страна има 2,1-инчов дисплей, а на другата 1,4-инчов. Потребителите имат възможност да превключват между телефон или плеър с натискането на един бутон, но батерията му издържаше едва 2,5 часа.

9. Nokia 7280 (2005)

Nokia 7280 много прилича на запалка или червило. Клавиатурата на телефона обаче беше заменена с колело, и това направи много трудно използването му. Въпреки това, той има два бутона за приемане или отхвърляне на телефонно обаждане.

8. Sierra Wireless Voq (2005)

 

Може би сте забравили, че компанията производител на модеми Sierra Wireless се пробва и на пазара на мобилни телефони като представи Sierra Wireless Voq през 2005 година. Телефонът работеше с Windows Mobile 2003, имаше отваряща се QWERTY клавиатура, процесор Intel XScale 200MHz, и 2,2-инчов дисплей, но в спецификацията му не влизаше Bluetooth.

7. Motorola RAZR V3 (2004)

Motorola Razr V3 очерта нова насока в еволюцията на дизайна на мобилни телефони и може спокойно да се нарече перфектното технологично бижу. След появата му през 2004 година, всички ние започнахме да възприемаме телефоните не само като необходимо и полезно устройство, но и като моден аксесоар. Телефонът не предлага кой знае какви функционални нововъведения, но това, което включва, е поднесено по невероятен начин. RAZR е сгъваем и в същото време е по-тънък от повечето тогавашни телефони. Телефонът е изработен с голямо внимание към всеки отделен детайл. Това оставя усещане за масивен и здрав продукт. По-голямата част от корпуса на RAZR е изработен от алуминий. Телефонът разполага с външен цветен дисплей и 2.2-инчов цветен дисплей от вътрешната страна, опция за плейбек на MPEG-4 видеоклипове, и камера с 4х увеличение.

6. Danger Hiptop/Sidekick (2002)

Danger Hiptop е по-известен с името Sidekick и се счита за първия съвременен смартфон. Той е пуснат на пазара през 2002 година от T-Mobile. Най-важното за Sidekick е, че той е бил с 2,6-инчов дисплей, пълна QWERTY клавиатура, AOL Instant Messenger, пейджър функции, електронна поща с подкрепа на прикачени файлове и HTML уеб браузър.

5. Handspring Treo 180 (2002)

Може и да не си спомняте, но вече несъществуващата компания Palm, купи Handspring през юни 2003 година. Ключова причина за това беше именно този телефон. Treo 180 е пробив, защото елегантно комбинира PDA и телефон в тънък дизайн и с пълна клавиатура.

4. LG Decoy (2008)

Това което потребителите не харесват при Bluetooth слушалките е че те лесно се губят и трудно може да ги опазите двете заедно. През 2008 година, LG се опитаха да дадат отговор на този често срещан проблем с Decoy – първият мобилен телефон с интегрирано Bluetooth hands-free устройство. Освен Bluetooth устройството, което се прибира по удобен за транспорт и зареждане начин на гърба на телефона, този нов модел има стилно лъскаво покритие отпред и гланциран гръб, 2.2-инчов LCD екран, както и джойстик, движещ се в 5 посоки.

3. Kyocera Echo (2011)

Интересното при този модел е, че разполага не с един, а с два 3.5-инчови дисплея с резолюция 800 х 480 пиксела. При това всеки може да изпълнява различни самостоятелни задачи, като идеята е те да се допълват взаимно. Например на единия  може да се изобразява виртуална клавиатура в пълен размер, а върху другия – активна страница, отворена в уеб браузър.

2. Helio Ocean (2007)


Helio се опита да насочи този модел към една по-млада тълпа през 2007 година. Това, което прави обаче Ocean специален, е неговата двойна плъзгаща се конструкция. Той включва традиционната клавиатура QWERTY. Интерфейсът е завладяващ, като включва способността за мигновени съобщения и универсалната функция за търсене, която комбинира Amazon, Google, Wikipedia, Yahoo и Yelp, както и голямо меню за стрийминг опции на видео.

1. HTC Advantage (2007)

Предшественикът на супертелефона Galaxy беше с чудовищен 5-инчов VGA екран и магнитна клавиатура, която е прикрепена към дъното. Когато е затворен, той позволява да видите времето, силата на сигнала и батерията. HTC Advantage притежава 624-MHz процесор, но цената му от 899 долара се оказа прекалено висока за обикновения човек.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: класация |

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини