ICGB търси консултант по строителния надзор за газовата връзка с Гърция

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1.3 млн. лв. без ДДС

10:53 05.10.2018

Проектната компания ICGB пусна последната от ключовите обществени поръчки за проекта на междусистемната връзка Гърция – България (IGB). Тя е за избор на консултант за осъществяване на строителен надзор по време на строежа на съоръжението.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е 1.3 млн. лв. без ДДС, а срокът за изпълнение приключва с въвеждането в експлоатация на строежа. С пускането на тази поръчка проектът IGB навлиза в същинската си фаза на реализация, съобщават от компанията.

Изборът на изпълнител ще бъде извършен чрез открита процедура, което ще осигури  възможност оферти за участие да бъдат подадени от всички заинтересовани лица, които отговарят на предварително зададените критерии. Срокът за подаване на оферти е 26.11.2018

Ролята на избрания консултант ще включва упражняване на строителен надзор по време на строителството до приемане и въвеждане в експлоатация на строежа. Негов ангажимент ще бъде изготвянето на редовни месечни доклади и на окончателен доклад за строежа, както и извършване на оценка на съответствието с основните изисквания към строежите, включително оценка за съответствието и технически контрол на част Конструктивна съгласно чл.142, ал. 10 от Закона за устройство на територията (ЗУТ). Консултантът ще оказва съдействие на проектната компания в процедурата по съгласуване и одобряване на работния инвестиционен проект, изработен от изпълнителя по договора за инженеринг.

„Работим активно по финализирането на последните важни процедури преди стартиране на строителната дейност. Проектът е ключов не само за България и Гърция, но и за целия регион и неговото успешно реализиране ще гарантира междусистемната газова свързаност в Централна и Южна Европа и ще даде възможност за диверсификация на източниците“, заявиха изпълните директори от българска и гръцка страна на ICGB Теодора Георгиева и Костантинос Караянакос.

ICGB ще предостави неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп по електронен път до документацията за обществената поръчка от датата на публикуване на обявлението в Официален вестник на Европейския съюз на основание чл.32, ал.1, т.1 от Закона за обществени поръчки (ЗОП).  Решението и обявлението за обществената поръчка ще бъдат публикувани в профила на купувача на възложителя от датата на публикуването им в Регистъра на обществените поръчки към Агенцията по обществени поръчки.

Изброените по-горе документи ще бъдат достъпни ТУК

ICGB приветства всички потенциални участници в процедурата и декларира, че приоритет на компанията е създаването на условия за обективен, прозрачен и конкурентен избор.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: цена | обществена поръчка | документи | срок | Ай Си Джи Би | Icgb | консултант строителен надзор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини