Министерство на енергетиката започва проверка на „студения резерв”

Обект на инспекциите е спазването на резервите от горива, определени в наредба

11:54 14.11.2018

Министерството на енергетиката и на Електроенергийният системен оператор (ЕСО) и тази година ще проверяват готовността на топлофикациите да осигурят „студен резерв” за предстоящия зимен сезон.

Обект на инспекциите относно спазването на Наредба 11 за резервите от горива ще бъдат ТЕЦ „Марица-изток 2“ ЕАД, ТЕЦ „Марица 3“ АД – Димитровград, ТЕЦ „КонтурГлобал Марица изток 1“ ЕООД, гр. Гълъбово, ТЕЦ „Брикел“ ЕАД, ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, „Топлофикация-Русе“ ЕАД, „Топлофикация-Габрово“ ЕАД, „Топлофикация-Сливен“ ЕАД и „Топлофикация-Перник“ АД.

ЕСО ще инспектира техническата изправност и поддържаните запаси на доставчиците с договори за осигуряване на разполагаемост за студен резерв – ТЕЦ „Бобов дол“ ЕАД, ТЕЦ „Марица 3“ АД -  Димитровград и „Топлофикация-Русе“ ЕАД. Проверките ще продължат до 29 ноември. 

Съвместните инспекции са част от мерките за постигане на сигурно, безопасно и ефективно функциониране на електроенергийната система през зимния сезон, съобщават от ресорното ведомство.

Economic.bg съобщи за предстоящите проверки още в края на месец октомври. 

Припомняме, че подобна проверка се предприема за втора поредна година след кризисната ситуация в първите дни на 2017 г. Тогава някои от централите, които трябваше да осигурят „студен резерв” не успяха да активират производството си веднага.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: проверки | топлофикация | ЕСО | студен резерв | зимен сезон | Министерство на енергетиката | Тецове | готовност

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини