Новината за купуването на онлайн аптеки повиши акциите на Amazon

Aмериканските фондови борси успяха да наваксат част от изгубените си позиции

През изминалата сесия американските фондови борси успяха да наваксат част от изгубените си позиции. Доходността по десетгодишните щатски държавни облигации нарасна с два базисни пункта до 2.84%, което спомогна за силното представяне на банковия сектор, а добрите резултати на технологичните гиганти допълнително допринесоха за позитивните резултати на водещите индекси. В резултат Dow Jones добави близо 100 пункта към стойността си, а S&P500 и NASDAQ напреднаха със съответно 0.62% и 0.79%. В индивидуален план акциите на J.P. Morgan, Goldman Sachs, Citigroup, Morgan Stanley и Bank of America поскъпнаха с по над 1%, а книжата на Amazon скочиха с 2.47%, след като стана ясно, че компанията има планове за закупуване на онлайн аптека. 

В Европа търговията премина под въздействието на търговското напрежение между САЩ и Китай, което понижи основните индекси. С най-големи загуби отново се отличи немският бенчмарк DAX, който се раздели с 1.39% от стойността си, следван от CAC40 и Stoxx600, които изостанаха със съответно 0.97% и 0.90%. Междувременно санкциите срещу Иран продължиха да оскъпяват петрола и в края на деня лекият суров сорт отчете ръст от 1.28% до $73.25 за барел. 

Брутен вътрешен продукт - Великобритания
В 11:30 часа българско време Отделът за национална статистика на Великобритания ще изнесе трети прогнозни данни за нивото на брутния вътрешен продукт на страната за първото тримесечие на годината. Очаква се отчетът да потвърди икономическия ръст от 0.1% за трите месеца и 1.2% на годишна база. Ако прогнозите се сбъднат, това ще бъде най-слабият старт на годината за страната от 2012 насам. 

Индекс на потребителските цени – Еврозона 
В 12:00 часа Евростат ще публикува данни за месечната промяна в нивото на инфлация в Еврозоната. Очакванията са основният индекс на потребителските цени, който премахва волатилния ефект от движението в цените на горива и храни, да отчете ръст от 1% на годишна база, спрямо ръст от 1.1% за месец април. 

Facebook Inc. – Дневна

Колебливостта на фондовите пазари от последните дни подлага на тест възходящия тренд в цената на акциите на Facebook. Книжата на технологичната компания не успяват да се задържат над психологическата граница от $200 и виждаме как индикаторът на относителната сила се отблъсква от зона на прекупен пазар. Очакваме границата от $190, която съответства с 23.60% от корекцията на Фибоначи, да подкрепи цената и да ограничи корекцията още в ранен стадии. 

USD/CAD – Седмична 

На седмична база може да видим, че се намираме в третата вълна от поскъпването на щатския долар спрямо канадския му конкурент, която формира възходящ трендови канал. Доближаването до горната му граница както и дългите „опашки“ на последните две седмични свещи ни карат да смятаме, че възходящото движение изчерпва потенциала си и е към своя край. Низходящо пресичане на индикатора стохастик може да бъде използвано като сигнал за вход в къса позиция с краткосрочна цел достигане до цена 1.3000.

Copper – Седмична

На седмична графика може да забележим, че медта образува повтаряща се формация на движение в рейндж, последвано от силно поскъпване. Подкрепата на нива около $300 за момента ограничава последната вълна на поевтиняване, което открива добра възможност за вход в дълга позиция. Покупка на метала може да бъде задържана до ново доближаване на ниво $325 за по-консервативните инвеститори, докато по-толерантните към риск търговци могат да изчакат пробив, който да донесе допълнителни печалби.  

NASDAQ-100 - Дневна 

Технологичният индекс не беше подминат от слабите резултати на американските фондови борси през последните дни. След серия от понижения, NASDAQ е на път да тества долната граница на формиралия се тримесечен възходящ трендови канал около психологическите 7000 пункта. Евентуален пробив е вероятно да задълбочи корекцията до тест на 200-дневната ЕМА, докато отскачане от линията на подкрепа може да се използва за покупка с цел достигане до нов локален максимум. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: акции | Amazon | придобиване | фондови борси | PillPack | онлайн аптеки

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини