Работодатели и синдикати одобриха данъчните реформи на правителството

Работодателските и синдикални организации обаче имаха забележки относно предложените по-високи екотакси

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
14:37 08.10.2018
Националният  съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на който се събират представители на социалното министерство, работодателски и синдикални организации, единодушно одобри правителствените предложения за данъчни реформи.

Пакетът промени засяга Закона за корпоративното подоходно облагане, Закона за доходите на физическите лица, Закона за местните данъци и такси, Закона за счетоводството, Закона за ДДС и др. Всички участници в днешното  заседание обаче се обявиха да бъде облекчено предложението за финансов одит на малки предприятия с персонал до 50 души, тъй като около 6500 фирми биха били натоварени с допълнително около 13 млн. лв. годишно. Вицепремиерът Валери Симеонов каза, че в сряда, когато Министерският съвет ще гледа пакета от данъчни промени, ще предложи облекчаване на условията за финансовия одит.

Представителите на работодателските организации и на синдикатите имаха и забележки относно предложените по-високи екотакси за старите автомобилите и отпадането на облекчението при наличие на катализатор за изгорелите газове на колите.

Синдикатите поискаха да се въведе необлагаем минимум върху доходите и различна ставка на ДДС за храните и стоки от първа необходимост, а от работодателските организации остро възразяват срещу обсъжданата възможност максималният осигурителен доход да се вдигне от 2600 на 3000 лева.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работодатели | синдикати | данъчни реформи | екотакси | НСТС

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини