75 страни започнаха разговори за общи правила за е-търговия

В неофициално стартиралия дебат участваха държави от ЕС и СТО, включително САЩ и Китай

Снимка: Pexels
15:35 25.01.2019
Министрите на 75 страни – от Европейския съюз и Световната търговска организация (СТО), включително САЩ и Китай, стартираха разговори за изготвянето на глобални правила за електронна търговия на фона на нарастващата тенденция към по-строги регулации в съвременната технологична ера. Дебатът по темата бе отворен по време на Световния икономически форум в Давос и поведен от еврокомисарят по търговията Сесилия Малстрьом.

Започването на преговори в рамките на СТО е рядка победа за международното сътрудничество в момента на фона на задълбочената търговска война между Пекин и Вашингтон. Според Малстрьом организацията демонстрира, че „може да поеме предизвикателствата на 21-и век“.

„Електронната търговия е реалност в повечето краища на света, така че ние дължим на нашите граждани и компании да предоставим предсказуема, ефективна и безопасна онлайн среда за търговия “, каза Малмстрьом.

Официалният старт е насрочен за март месец, а целта е да се изготви обща рамка „за по-лесно и по-безопасно закупуване, продажба и осъществяване на бизнес онлайн. „Започването на тези преговори показва, че СТО остава в центъра на създаването на международни правила", добави тя.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | СТО | Сесилия Малстрьом | електронна търговия | Давос | е-търговия | общи правила

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини