Трима са арестувани заради дюните край къмпинг „Смокиня“

Компанията концесионер е разбрала за нарушението от медиите

Снимка: Facebook/Васил Гюров
08:25 14.01.2019
Трима души са задържани за денонощие заради заравняването на дюните край къмпинг „Смокиня“ – двамата багеристи и поръчителят. Това съобщи в ефира на „Нова телевизия“ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Багеристите са от село Варадиново, а поръчителят е от Бургас.

За съсипването на дюните алармира през уикенда музикантът и екоактивист Васил Гуров. Той качи във Facebook снимка на изравнените дюни и написа: „Така изглеждат днес защитените дюни на къмпинг Смокиня! Много удобно - през януари. Единственият коментар: ИЗМЕТ!!!“.

Двамата багеристи обясняват, че са били наети срещу 1000 лв. да заравнят дюната. Мястото, което е трябвало да заравнят, е било обозначено с колчета, казали още те пред разследващите. Именно багеристите посочили на разследващите кой ги е наел. Поръчителят е бил задържан в късните часове на неделя срещу понеделник. Това е собственикът на имота. Той твърди че не ги е наемал и не е знаел, че дюните са заравнени.

Иван Иванов, представител на компанията концесионер на къмпинга, е разбрал от медиите за нарушението и веднага е пуснал жалба за това. Той обаче няма представа кой е извършил деянието. Задължение на концесионера е да следи за състоянието на територията, отдадена на концесия. Иванов каза, че до 6 януари дюната е била на мястото си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дюни | задържани | арестувани | къмпинг Смокиня | багеристи