Bugatti показа най-мощния си суперавтомобил (снимки)

Centodieci е създаден за 110-годишнината на компанията и струва 10 млн. долара

Снимка: Bugatti
08:11 19.08.2019
Bugatti показа най-мощния си суперавтомобил: с цена от 10 милиона долара и 1600 конски сили, с напомняме за 90-те години, и който ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди.

Centodieci е най-новата суперкола на френския производител, създадена в чест на 110-годишнината на Bugatti (от италиански Centodieci означава 110).За разлика от струващата 18,7 милиона долара La Voiture Noire на Bugatti, Centodieci е построен за скорост. Компанията прави само 10 бройки от Centodieci, които разполагат с 8,0-литровия двигател W16 на Bugatti. Производителят е добавил допълнителен вход за въздух, за да помогне за охлаждането на двигателя.

„Със Centodieci ние отдаваме почит на спортния суперавтомобил EB110, който е бил създаден през 90-те години на миналия век и е много значима част от историята ни,пълна с традиции“, заяви президентът на Bugatti Стефан Винкелман в съобщение за пресата. EB110 е единственият Bugatti, произведен от бившия италиански собственик Романо Артиоли във фабриката в Кампогалиано, Италия, а не в известния замък на компанията във Франция.Bugatti по електронен път е ограничила максималната скорост на автомобила до 236 мили/ч.

Белият цвят на колата също не е случаен.

„С боята в бяло ние демонстрираме мощен контраст с La Voiture Noire - черната кола, представена през март: две напълно противоположни, но все още свързани сили, като ин и ян“, заяви Винкелман.

Bugatti направи само една La Voiture Noire, която вече има купувач, въпреки че колата няма да е готова поне още две години и половина. Компанията планира да изгради 10 бройки от Centodieci, която ще струва приблизително 10 милиона долара след данъци.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Bugatti | суперкола | суперавтомобил | Centodieci | 110-годишнина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини