Две компании обжалват избора на концесионер на Летище София

Преди десет дни държавата избра Консорциум „СофКънект“

Две от компаниите, кандидатствали за концесионери на Летище София, но отпаднали от надпреварата, обжалват избора на победителя. В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) има постъпили жалби от „Маг Оувърсийз Инвестмънт“ ЛТД и Консорциум „Еърпортс де пари“ ЕС.ЕЙ.

„Еърпортс де пари“ е част от консорциума Group ADP и турската „ТАВ Хавалиманларъ Холдинг" и беше класиран на второ място, а „МАГ Оувърсийз Инвестмънтс" Лтд е водещият партньор в консорциум "Витоша", заел четвърта позиция след процедурата за концесия.

Преди десет дни министърът на транспорта Росен Желязков обяви победителя в конкурса за концесионер на столичното летище. Това беше Консорциум „СофКънект“, в който влизат операторът на летището в Мюнхен и парижкият фонд Meridiam. В строителството на новия терминал ще участва немската компания Strabag, която участваше в строителството на втория терминал на Летище София.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Летище София | концесионер | концесия на Летище София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини