Две компании обжалват избора на концесионер на Летище София

Преди десет дни държавата избра Консорциум „СофКънект“

18:33 27.07.2019
Две от компаниите, кандидатствали за концесионери на Летище София, но отпаднали от надпреварата, обжалват избора на победителя. В Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) има постъпили жалби от „Маг Оувърсийз Инвестмънт“ ЛТД и Консорциум „Еърпортс де пари“ ЕС.ЕЙ.

„Еърпортс де пари“ е част от консорциума Group ADP и турската „ТАВ Хавалиманларъ Холдинг" и беше класиран на второ място, а „МАГ Оувърсийз Инвестмънтс" Лтд е водещият партньор в консорциум "Витоша", заел четвърта позиция след процедурата за концесия.

Преди десет дни министърът на транспорта Росен Желязков обяви победителя в конкурса за концесионер на столичното летище. Това беше Консорциум „СофКънект“, в който влизат операторът на летището в Мюнхен и парижкият фонд Meridiam. В строителството на новия терминал ще участва немската компания Strabag, която участваше в строителството на втория терминал на Летище София.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Летище София | концесионер | концесия на Летище София

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ