Евродепутатите одобриха до 4 млрд. лв. повече евросредства за България

Решението не е окончателно

Снимка: БТА
17:33 13.02.2019
Европейският парламент гласува днес увеличение на средствата от еврофондове за България с между 3 и 4 млрд. лв. Евродепутатите одобриха нови правила за финансиране на ЕС за периода 2021 - 2027 г.

Решението на парламента не е окончателно, тъй като предстоят преговори между парламента и Съвета на ЕС, които започват другата седмица. 

"Увеличението за България значи много, тъй като инвестициите ще отиват там, където има най-голяма нужда за по-скоростно наваксване на изоставащите региони", коментира евродепутатът Андрей Новаков, цитиран от БНР. 

Според него има надежда решението да бъде прието, тъй като вече две от общо трите институции го подкрепят. Новаков допълни още, че Европарламентът е подкрепил идеята общините да доплащат само 15% от парите за европроекти, а не една трета от финансирането, каквото беше предложението на Европейската комисия. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | гласуване | евросредства | евродепутати | Европейски парламент | Андрей Новаков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини