Facebook вече говори с регулатора за бъдещата си криптовалута

GlobalCoin е предполагаемото име на криптовалутата

Снимка: БТА
21:09 03.06.2019
Идеята на Facebook за собствена криптовалута придобива все по-реални очертания с всеки изминал ден. Гигантът в сферата на социалните мрежи вече преговаря с американската Комисия за търговия със стокови фючърси (CFTC) за пускането на собствени цифрови монети, сочи информация на Financial Times. 

В доклада се цитира ръководителя на регулатора Кристофър Джанкарло, който казва, че CFTC е в „много ранен етап от разговорите“ с Facebook за проекта. На спецификации не се обръща внимание, тъй като Facebook на практика още не е подавала официална молба. По думите на 

GlobalCoin, предполагаемото име на криптовалутата на Facebook, може да бъде обвързана със стойността на традиционен актив, като американския долар например. Това би я наредило сред тъй наречените стабилни криптовалути, каквито се търгуват и в момента. Все още обаче не е ясно дали тя ще попадне под юрисдикцията на CFTC, която управлява фючърсите и дериватите. 

Facebook на няколко пъти през миналата година е коментирала, че работи по блокчейн технологията. Досега компанията настояваше, че разполага с малък екип и отказваше да дава повече подробности. Неотдавнашен материал в Wall Street Journal обаче подсказа, че гигантът приема на сериозно идеята, базирана на блокчейн технология. BBC пък писа, че социалната мрежа планира пускането на GlobalCoin през 2020 г. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | криптовалута | GlobalCoin

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини