Фандъкова поиска оставката на главния архитект на район „Младост“

Причината е разрешение за строеж в зелена площ

18:41 28.06.2019
Столичният кмет Йорданка Фандъкова е посикала оставката на главния архитект на район „Младост“. Това написа тя в официалния си „Фейсбук“ профил. Причината е в издадено разрешително за строителство на терен, за който се търси възможност да остане зелена площ.

Това е втора оставка в рамките на тази седмица. Преди два дни Фандъкова оповести отново в профила си в социалната мрежа, че е поискала и получила оставката на шефа на строителния надзор в Столичната община Влади Калинов. Това се случи заради решението му да спре процедурата за събаряне на незаконните навеси на терасата на председателя на антикорупционната комисия Пламен Георгиев.

Фандъкова обяснява, че по нейна заповед работна група, включваща общински съветници от всички политически сили, главния архитект на София Здравко Здравков и кмета на "Младост" Румен Русев, от няколко месеца разглеждат проблемните имоти в "Младост" с предвидено застрояване, а целта е те да бъдат запазени като градини и зелени площи.

"Днес разбрах, че докато текат преговори за преместване на тези имоти на общински терени, главният архитект на район "Младост" е издал разрешение за строеж на един от тях - при бл. 401 в "Младост" 4. Това освен явен саботаж на преговорите е и провокация към нашите общи усилия с общинския съвет да запазим за зелени площи терени, които са междублокови пространства и градини. Настоявам кметът на "Младост" да поиска оставката на главния архитект на района арх. Стефанов. Главният архитект на Столична община арх. Здравков изисква за проверка цялата документация на проекта", се казва в публикацията на Фандъкова.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Йорданка Фандъкова | оставка | строеж | Младост

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини