Ferrero спря производството в най-големия завод за Nutella заради проблем с качеството

На пазара няма продукти, които да са засегнати, уверяват от компанията

Снимка: Pixabay
17:34 21.02.2019
Италианската сладкарска компания Ferrero временно е спрял дейност в най-големия завод за производство на Nutella поради проблем с качеството, който бил установен късно във вторник следобед.

Разположено във френския регион Нормандия, съоръжението произвежда една трета от всички буркани Nutella, продавани в световен мащаб, според уебсайта на компанията.

Във вторник "след като видяхме резултатите от една от проверките за качество в нашата фабрика във Вийе-Екай, забелязахме качествен дефект в един от полуготовите продукти, използвани в производството на нашите продукти Nutella и Kinder Bueno," казва Ferrero в изявление, цитирано от Ройтерс.

Временното спиране е предпазна мярка, която да позволи на компанията да извърши допълнителни проучвания.

"Засега можем да кажем, че никой от нашите продукти, които понастоящем са на пазара, не са засегнати от ситуацията и че доставките за нашите клиенти продължават непрекъснато", допълват от Ferrero.

Групата заяви, че ще предприеме мерки за решаване на проблема, щом резултатът от разследването стане известен в края на седмицата.

Течният шоколад Nutella е много популярен във Франция, като често при големи отстъпки за продукта се стига до сблъсъци сред купувачите във веригите супермаркети, пише Ройтерс.

Ferrero, която също прави бонбоните Ferrero Rocher и шоколадовите яйца Kinder, в сряда отчете продажби за 10,7 милиарда евро за годината до 30 август.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: завод | качество | проблем | Nutella | течен шоколад | Ferrero

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини