Голямо сливане в американската военна и космическа индустрия

Новата компания ще има годишни приходи от около 74 млрд. долара

10:41 10.06.2019
United Technologies и Raytheon обединяват сили, за да създадат гигант в аерокосмическия и отбранителен бизнес. Това е едно от най-големите корпоративни сливания за 2019 г., съобщава CNN. Двете компании обявиха в неделя, че са се съгласили да се слеят изцяло в сделка, наречена "сливане на равни".

Новата компания ще има годишни приходи от около 74 млрд. долара. Заедно UTC и Raytheon сега имат около 166 млрд. долара пазарна стойност. UTC съставлява лъвския дял.

Според условията на сделката акционерите на United Technologies ще притежават 57% от обединената компания, а акционерите на Raytheon ще притежават останалите акции.

"Комбинацията от United Technologies и Raytheon ще определи бъдещето на космическата и отбранителната промишленост", каза Грег Хейс, председател и главен изпълнителен директор на United Technologies.

UTC е индустриален конгломерат и прави всичко - от реактивни двигатели до асансьори. Тя притежава производителя на двигатели Pratt & Whitney, както и Collins Aerospace. Raytheon е водеща компания в отбраната и произвежда системи за противоракетна отбрана и решения за киберсигурност. 

Комбинираната компания ще бъде наречена Raytheon Technologies Corporation, според изявление на двете дружества. Тя ще предложи "разширени технологии и възможности за научноизследователска и развойна дейност за предоставяне на иновативни и икономически ефективни решения, съобразени с приоритетите на клиентите и националните стратегии за отбрана на САЩ и техните съюзници и приятели", заявиха компаниите.

Сливането идва месеци след като UTC обяви, че ще отдели подразделенията си Otis и Carrier building system - отделяне, предназначено да помогне на останалите компании да се съсредоточат изцяло върху космическата индустрия. Сливането с Raytheon изключва тези компании, които се очаква да се отделят от UTC през първата половина на следващата година.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: сливане | отбрана | United Technologies | Raytheon | аерокосмически

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини