Google купува компания за облачни технологии

Компанията иска да догони големите конкуренти в бизнеса Amazon и Microsoft

Снимка: Pixabay
08:33 20.02.2019
Google обяви, че ще купи компанията за миграция на данни Alooma, като част от усилията да се изравни с по-големите си конкуренти в облачните услуги Amazon.com Inc и Microsoft Corp.

Google изостава от Amazon и Microsoft в бързо развиващия се бизнес, който помага на компаниите да се преместят в облака, като Google Cloud притежава 8,5% от световния пазарен дял в края на 2018 г., според Canalys.

Amazon Web Services има дял от 31,7%, а Microsoft Azure - 16,8% през същия период.

През ноември Google нае бившият продуктов директор на Oracle Corp Томас Къриан като главен изпълнителен директор на облачното си подразделение.

Базирана в Редууд Сити, Калифорния, Alooma помага на компаниите да рационализират миграцията на базата данни в облака с инструмент, който позволява преместване на данни от множество източници към едно единствено хранилище за данни.

Компанията е събрала около 15 милиона долара от инвеститори, включително водещи венчър фондове като Sequoia Capital и Lightspeed, според Crunchbase.

Google не разкрива условията на сделката.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Google | бизнес | сделка | облак | облачни технологии | Alooma

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини