Правителството отпуска допълнителни 23 млн. лв. за учебници

Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет

Снимка: Economic.bg
15:42 29.05.2019

Правителството одобри отпускането на допълнителни средства за учебници. Това е било решено на днешното заседание на Министерския съвет. Допълнителните трансфери в размер на 23 млн. лв. ще бъдат разпределени по общини и ще се използват за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и учениците в общинските детски градини и училища за 2019 г.

Министерството на образованието и науката е изготвило разпределение на необходимите средства, съобразно определените нормативи и въз основа броя на децата и учениците от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО) към месец февруари 2019 година.

Допълнителните трансфери се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща субсидия за делегираните от държавата дейности за сметка намаление на бюджетното взаимоотношение на централния бюджет с бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 година.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: правителство | образование | Министерски съвет | Учебници | учебни помагала | помагала

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини