Прокуратурата публикува и новите доказателства срещу шефа на "ТАД Груп"

В един от чатовете лице, установено като Кристиян Бойков, пише "Ае да думкаме нап", се казва в новата порция доказателства на прокуратурата

Снимка: Прокуратура на РБ
11:54 09.08.2019
Прокуратурата показа днес нова порция доказателства срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров, който вчера беше оставен от Апелативния специализиран наказателен съд под арест.

Пред въззивната инстанция Апелативната специализирана прокуратура представи нови доказателства - протоколи от разпити на свидетели, експертни справки, както и други документи, имащи пряко отношение към предмета на доказване, обясняват днес от прокуратурата. 

След като съобрази събрания доказателствен материал, съдът наложи на Тодоров най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража“.

Припомняме, че Иван Тодоров бе задържан при пристигането си в България на Летище София, като Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за престъпление по чл.108а, ал.1 вр. чл.20, ал.3 вр. ал.1 от НК. Към наказателна отговорност са привлечени служителите на компанията Кристиян Бойков  и Георги Янков.

Извършеното престъпление разкрива изключително висока степен на обществена опасност предвид настъпилите вредни последици и други отегчаващи обстоятелства. От сървърите на НАП са източени личните данни на над пет милиона български граждани, а в общодостъпен сайт във файл „NE SE CHISTIIIIIII“ са събрани данни за 2099 лица, заемащи висши държавни длъжности /три имена, ЕГН и заемана длъжност/. Засегната е информационната сигурност на десетки търговски дружества и държавни органи, допълват от прокуратурата.

Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура считат, че българските граждани имат право на информация по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не се засягат чужди права.

Затова от там пуснаха нова порция доказателства по делото.

Виждат се чатове в чат група "tad cyber team, в която на 5 мат 2019 г. Иан Тодоров пише: "ще сваляме правителството, хаха".На 22 март 2019 г. лице, установено като Кристиян Бойков, пише в същия чат: "Започваме" и допълва: "Ае да думкаме нап".Всички нови чатове, разпространени от прокуратурата, може да видите ТУК.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: НАП | данни | прокуратура | изтичане | доказателства | чатове | Кристиян Бойков | Иван Тодоров | Тад Груп

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини