Различното предложение на LG за сгъваем телефон (видео)

Компанията представи 5G смартфона V50 Dual Screen

Снимка: БТА
14:33 25.02.2019
LG също е на гребена на вълната на сгъваемите телефони. Компанията представи своя версия на нов тип устройства, при това с поддръжка на 5G мрежи. За разлика от конкурентите Samsung и Huawei, корейският играч избра да даде по-голяма екранна площ на потребителите, но разделена  в два отделни дисплея, вместо в един огъващ се.

Samsung представи първия си огъващ се телефон на 20 февруари, дни преди старта на Мобилния световен конгрес MWC 2019 в Барселона. На предварително събитие в неделя примера му последва и Huawei

Що се отнася до предложението LG – V50, то идва с нов Snapdragon 855 процесор, подобрено охлаждане, по-голяма батерия. По-интересното е тъй нареченият Dual Screen – при разтвор на телефон се появяват два OLED екрана. 

V50 има един 6.4-инчов дисплей и отделен втори панел с малко по-къс диагонал от 6.2 инча (заради по-големите рамки). Двата се обръщат на 360 градуса, като по този начин могат да се залепят за гърбовете си. 

Устройството също така използва Wi-Fi чипсет, което дава възможност да се използва комуникация с малък обхват и висока честотна лента за предаване между V50 и допълнителния екран. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: смартфон | LG | сгъваем телефон | 5G телефон | V50 | два екрана