Samsung отлага китайската премиера на сгъваемия си телефон

Заради сигнали за дефект в устройствата

Снимка: БТА
12:51 22.04.2019
Samsung отлага представянето и пускането в Китай на сгъваемия си смартфон само няколко дни след съобщенията за дефекти в екраните на устройството, чиято цена е почти $2 000.

Южнокорейският гигант бе насрочил събитие в Шанхай за 24 април, за да представи и пусне официално Samsung Galaxy Fold. Говорител потвърди, че събитието е било отменено и засега не е ясно дали ще бъде пренасрочено за друга дата и кога телефонът ще бъде наличен в Китай.

Samsung Galaxy Fold, представен през февруари, ще бъде пуснат в продажба на 26 април на определени пазари, включително в САЩ.

CNBC поиска от Samsung да уточни дали отлагането на събитието в Китай ще се отрази на продажбите на устройството на други пазари, но компанията все още не е отговорила на въпроса.

Екранът на устройството може да се сгъне наполовина и да се отвори отново, за да даде на потребителите голям дисплей. Но журналисти, които са получили продукта в последните няколко седмици, за да подготвят ревюта, съобщиха за проблеми с екрана. Някои от тях премахнали защитния филм на дисплея и това довело до проблеми. Репортерът Тод Хаселтън от CNBC не е премахнал този филм по време на прегледа на устройството, но въпреки това екранът трептял и се изключвал и включвал бързо.

В изявление след съобщенията за повредени екрани, Samsung посъветва потребителите да не премахват защитния филм и обяви, че разглежда въпроса.

„Получихме няколко доклада относно основния дисплей на предоставените проби. Ние внимателно ще инспектираме тези единици лично, за да определим причината за проблема ”, казаха от компанията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Samsung | смартфон | дефект | сгъваем смартфон | Galaxy Fold

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини