САЩ глоби UniCredit с $1.3 млрд. за нарушаване на санкциите

Най-голямата италианска банка се е признала за виновна по обвинението

11:49 16.04.2019

Италианската банка UniCredit ще плати общо 1.3 млрд. долара, за да спре разследванията на САЩ за предполагаеми нарушения на програми на американските санкции.

Германското звено на UniCredit SpA се призна за виновно по обвинения на САЩ, че е позволило на ирански клиенти да извършват сделки в нарушение на санкциите.

Най-голямата италианска банка е постигнала извънсъдебно споразумение с правителството на САЩ и ще се признае за виновна в съда в Ню Йорк.

Тя бе обвинена за нарушения на санкциите на САЩ срещу Иран, Куба, Либия, Мианмар, Судан и Сирия, обявиха американските власти.

Споразумението е сключено с Министерството на правосъдието на САЩ, Министерството на финансите и други американски регулатори.

UniCredit не е първата банка, която се съгласява да плаща големи суми, за да спре американските разследвания за нарушаване на американските санкции срещу някои страни.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | глоба | санкции | обвинение | UniCredit

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини