Втори оператор на електрически тротинетки влезе в София

Bird ще оперира в България чрез местен партньор

Снимка: Bird
14:38 10.09.2019
Втората по големина международна компания за електрически тротинетки под наем - Bird влезе в София. Скутери на компанията вече са пръснати из софийските улици, съобщава pixelmedia.bg.

Bird ще оперира в България чрез местен партньор - Brum, който е локален представител и използва платформата на американския стартъп. Цените на услугите ще бъдат същите като на Lime - 1,5 лв. за отключване на скутера и 30 ст. за минута превоз. 

Очаква се в София да влязат още няколко оператора на електрически скутери под наем, въпреки че преди седмица от Пътна полиция обявиха, че започват да глобяват водачите на електрически тротинетки, тъй като електрическите им превозни средства не са регистрирани. 

Столична община и Държавната агенция за безопасност по пътищата подготвят регулация за електрическите тротинетки, но до този момент само се обсъждат предложения. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | електрически скутер | електрически тротинетки | Bird | тротинетка

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини