А1 България вече предлага поддръжка на Cisco-базирани продукти

Телекомът получи статут на Cisco Partner Support Service доставчик

Снимка: А1
А1 16:00 15.05.2020
A1 България получи статут Cisco Partner Support Service доставчик. Той гарантира, че компанията има нужните високотехнологични компетенции и ѝ дава право да предлага на своите бизнес клиенти висококвалифицирана поддръжка за Cisco-базирани хардуерни, софтуерни и облачни продукти. 

Бизнес клиентите на А1 вече могат да се съсредоточат върху основния си бизнес, без да се налага да се грижат за поддръжката на Cisco-базираните си продукти. Компаниите могат да направят пълен аутсорсинг към A1 и сертифицираните технически специалисти на телекома. Така те могат да получат услуга с висока надеждност и гарантирани времена за реакция. 

Като Cisco Partner Support Service доставчик А1 има достъп както до основните, така и до смарт възможностите, предоставяни от Cisco. На тяхна база компанията развива и предлага свои услуги за бизнеса. Основните функционалности включват софтуерни актуализации, онлайн технически ресурси, техническа поддръжка и други. Смарт функционалностите предоставят възможности за автоматизация, чрез които техническата поддръжка става проактивно чрез въвеждането на софтуерно-базирани модулни смарт възможности като нотификации, дистанционна диагностика на устройства и смарт взаимодействия.

Придобиването на статута Cisco Partner Support Service доставчик e част от цялостната стратегия на А1 за развитие на високотехнологични компетенции в сферата на ICT услугите. В края на 2019 година А1 стана първият телеком в Югоизточна Европа със Cisco Gold Partner сертификат. Така компанията добави към портфолиото си от ICT решения като Cisco Umbrella, Cisco WebEx Meetings, A1 Smart Net – Cisco Meraki, чрез които бизнес клиентите могат да оптимизират ежедневните си бизнес дейности и комуникация и да повишат степента на сигурност на данните, с които боравят. Благодарение на Gold Partner сертификата А1 има възможност да комбинира мрежови услуги с IT базирани решения и да затвори кръга от услуги, необходими за пълноценното функциониране на всеки съвременен бизнес. 

Една от Cisco-базираните услуги на компанията - А1 Smart Net, e в основата и на предложението на А1 за изграждане на безплатни Wi-Fi зони в страната в рамките на инициативата на Европейската комисия WiFi4EU. Броят на общините, които избират А1 за свой доставчик на оборудване по тази програма, продължава да нараства и вече доближава 70. Към момента 57 общини в страната вече използват решение за безжична свързаност от А1, сред които Столична, Монтана и Ботевград. Компанията работи и с близо 11 други общини, в които проектите са в различна фаза на реализация. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продукти | софтуер | поддръжка | Cisco | аутсорсинг | хардуер | А1 | А1 България

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини