Airbus ще произвежда по-малко самолети, за да се справи с кризата

На фона на ограниченията за международни полети, производството ще бъде намалено с 1/3

12:36 09.04.2020

Европейският концерн за производство на самолети Airbus реши да намали дейносттта си с една трета на фона на ограниченията за международни полети поради пандемията на коронавирус.

В своята най-голяма досега корекция на производството, европейската компания заяви, че намалява производството на най-продаваното семейство A320 с една трета – от 60 на 40 самолета на месец.

Airbus ще намали производството и на по-големи самолети с широко тяло, като това на A350 ще бъде съкратено с около 40% до шест самолета на месец, а семейството A330 намалява с повече от 40% до два самолета месечно. Това става ясно от най-новите публикувани данни за производството на Airbus, пише Reuters.

Главният изпълнителен директор на Airbus Гийом Фори заяви, че решението за намаляване на производството отразява ситуацията с търсенето и че компанията ще предприеме стъпки, за да спести достатъчно пари. „Намаляваме производството и гарантираме запазването на баланса си“, каза той.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Airbus | производство | самолети | криза | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини