Авиокомпания представи спални места в икономична класа (видео)

Все още не е ясно обаче кога те ще са в самолетите

Снимка: Air New Zealand
21:32 26.02.2020
Има хора, които могат да спят навсякъде, по всяко време и във всяка позиция - включително на седалка на самолет в икономична класа. Но мнозина не се чувстват удобно на седалката, за да се отпуснат и да потънат в сън. 

Специално за тях Air New Zealand патентова своите „Economy Skynest“ - резултат от тригодишни изследвания, разработки и тестове въз основа на тестове с над 200 клиенти в хангар в Окланд, разказва CNN.

Според съобщението на Air New Zealand, Skynest (или Гнездо в небето) ще се състои от шест легла в икономична класа. Точното местоположение в самолета тепърва ще се уточнява.

Всяка кабинка ще бъде с дължина около 2 метра, а леглата ще имат възглавница, чаршафи, одеяло, тапи за уши и завеси за поверителност. Авиокомпанията проучва и възможността за предлагането на допълнителни функции като светлини за четене и USB контакти.„Ясно оплакване на пътуващите с икономична класа при полети на дълги разстояния е невъзможността да се разтегнат“, казва главният маркетинг директор на Air New Майк Тод в изявление на авиокомпанията. „Разработването на Economy Skynest е пряк отговор на това предизвикателство“.

Но кога реално кабинките за спане ще са вече в самолетите все още не е ясно. В крайна сметка това е авиокомпанията, която вече доказа своята ангажираност да направи икономична класа по-удобна, като се има предвид, че много от полетите ѝ са дълги. Тя стартира „Economy Skycouch“ през 2011 г., което позволява на пътниците, пътуващи заедно, да трансформират своите седящи места в легло.

Колкото до цената, авиокомпанията тепърва ще определя разходите и все още оценява търговските предложения и жизнеспособността на продуктите.

Но имайки предвид, че има само шест кабинки в един самолет, се очаква да има и голямо търсене.

Съобщава се, че авиокомпанията ще вземе окончателно решение за Economy Skynest през 2021 г., след като оцени резултатите за първата си година на полетите Окланд-Ню Йорк, които се очаква да започнат от октомври тази година. Този полет ще продължава около 17 часа и 40 минути в една посока, което го прави един от най-дългите в света.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: самолет | сън | спане | Air New Zealand | спални кабини

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини