Бъфет: Криптовалутите нямат стойност

Милиардерът не крие антипатията си към популярните дигитални монети

Снимка: БТА
18:12 24.02.2020
Изпълнителният директор на Berkshire Hathaway Уорън Бъфет отново потвърди антипатията си към криптовалутите. „Криптовалутите по принцип нямат стойност и не произвеждат нищо“, каза той в интервюто на за CNBC. „От гледна точка на стойност: нула“, отсече Бъфет. 

„Нямам криптовалута и никога няма да имам“, добави милиардерът, който е дългогодишен критик на дигиталните монети. Бъфет е оприличавал bitcoin на „отрова за плъхове“, „мираж“, „не валута“. 

Заместник-председателят на Berkshire Hathaway Чарли Мънгър споделя мнението на Бъфет, като неотдавна каза, че bitcoin е „безполезен, изкуствено злато“. 

Миналата година, в опит да промени мнението на Бъфет, Джъстин Сън, основател на криптовалутата TRON и изпълнителен директор на BitTorrent, заложи 4.6 милиона долара на благотворителен търг, за да иде на вечеря с именития скептик. След вечерят Бъфет коментира, че е прекарал много приятно, но това не е променило позицията му. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Уорън Бъфет | Bitcoin | биткойн | криптовалути

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини