Дания също въведе карантина за пристигащите от България

Властите препоръчаха да не се пътува до страната ни

Снимка: БТА
13:04 24.07.2020

Дания също въведе задължителна 14-дневна карантина за всички, пристигащи от България, считано от 23 юли от 16:00 ч, съобщиха от Министерството на външните работи. На територията на Дания не се допускат българи, които пристигат по неуважителни причини, тоест като туристи. Допускат се само хора, които идват по роднинска връзка, работа, следване и бизнес пътувания. 

Междувременно стана ясно, че властите в Дания препоръчват да не се пътува до България заради увеличаващия се брой новозаразени с коронавирус. В списъка на страните, до които не е препоръчително да се пътува, България е заедно с Люксембург, Португалия и Швеция.

Това е поредната държава, която поставя България ни в „опасния“ си списък за пътуване заради увеличаващия се брой нови случаи на коронавирус. Само за тази седмица Дания е втората страна, която въвежда ново изискване за пристигащите от България. От 20 юли българите, които влизат в Чехия, ще могат да го направят единствено, ако представят отрицателен PCR тест.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | Дания | пътуване | карантина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини