МВнР предупреди българите да не пътуват до Китай

В страната ни е обявено ниво четвърта степен за риск от предупрежденията за пътуване

15:36 01.02.2020
Министерство на външните работи предупреди българските граждани на територията на страната и извън нея да не предприемат пътувания на територията на Китай. 

Първата реална мярка, която правителството взе, след като мащабите на заразата коронавирус започнаха да придобиват все по-големи мащаби в целия свят. 

Предупреждението дойде от министъра на външните работи Екатерина Захариева, която обясни, че в страната ни е обявено ниво четвърта степен за риск от предупрежденията за пътуване. Днес тя беше на съвещание при премиера Бойко Борисов, заедно с министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, на вътрешните работи Младен Маринов, както и представители на компетентните органи, които следят ситуацията с коронавируса.

Участниците в съвещанието са набелязали редица мерки за опазване на здравето на българските граждани. Има готовност за обявяване на пета степен на риск другата седмица, която степен е забрана за пътуване до Китай.

МВнР по правило публикува предупреждения за въздържане от пътуване само за районите, в които се водят военни действия (ситуация на война или Гражданска война в дадена страна), където съществува реална обща заплаха за живота. 

При публикуването на това предпреждение министерството взима предвид общата обстановка в региона, респективно в дадената страна, съгласно цялата налична информация, с която разполага Министерството на външните работи.Според класификацията четвъртата степен е ниво - предупреждение за преустановяване на пътуванията в цялата страна (Китай), освен при крайна необходимост. Следващата пета степен е предупреждение за преустановяване на всякакви пътувания и незабавно напускане на странатаАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Китай | българи | предупреждение | МВнР | пътуване | зараза | коронавирус

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини