Парламентът избра Деница Сачева за социален министър

Твърдо срещу избора ѝ се обявиха от БСП и ДПС, те подкрепят уволнения Бисер Петков

13:17 03.12.2019
Деница Сачева е новият министър на труда и социалната политика. На извънредно заседание днес депутатите гласуваха нейната кандидатура със 114 гласа "за", 106 "против" и 3-ма "въздържал се".

Гласуването на Сачева предизвика сериозно обсъждане в пленарната зала и дебатът продължи повече от два часа. Твърдо срещу избора на нов социален министър се обявиха от БСП и ДПС. Срещу кандидатурата обявиха, че ще гласуват и от "Атака" и "Воля", предаде БНТ.

Деница Сачева започва политическата си кариера именно в Министерството на труда и социалната политика. Кандидатурата й беше представена днес от вицепремиера Томислав Дончев, който я описа като професионалист, който се ползва с доверие в социалната сфера.

"Социалната политика е комплексна политика, която задължително трябва да включва познания както в областта на социалната сфера, финансите и здравеопазването, смятам че имам необходимия опит включително и административен", обясни от парламентарната трибуна Сачева.

Тя определи получените критики за позицията й за Истанбулската конвенция като "дезинформационна кампания направена в нейна чест". "По отношение на Истанбулската конвенция вече има решение на Конституционния съд. Аз съм за традиционното семейство", каза още Сачева. Тя обяви, че социалната политика трябва да обединява хората, а не да ги разединява. "Диалогичност, баланс и добронамереност" са думите, които ме характеризират каза още Сачева.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: министър | социална политика | Деница Сачева