Спецсъдът обяви Прокопиев, Дянков и Трайков за невинни по делото „EVN”

Всички шестима обвиняеми по делото за продажбата на 33% държавен дял от дружеството през 2011 г. са оправдани.

Снимка: Economic.bg/Красимир Свраков
16:00 28.06.2020

Специализираният наказателен съд оправда бизнесмена Иво Прокопиев, бившия министър на финансите Симеон Дянков и бившия министър на енергетиката Трайчо Трайков по делото за приватизацията на електроразпределителното дружество EVN.

БНР съобщава, че всички шестима обвиняеми по делото за продажбата на 33% държавен дял от дружеството през 2011 г. са оправдани. Това са бившият финансов министър Симеон Дянков, бизнесменът Иво Прокопиев, Радослав Рачев, Любомир Евстатиев и Петър Василев от "Булгброкърс" и бившият министър на икономиката и настоящ кмет на столичния район "Средец" Трайчо Трайков.

По-рано днес подсъдимите поискаха от съда оправдателни присъди.

Радослав Рачев добави, че се надява се да прекрати "това безобразие".

Малко по-дълго беше изявлението на Иво Прокопиев, който влезе в диалог с прокуратурата, заявявайки, че това дело не е просто за приватизацията на държавния дял от EVN, а става дума за цялото отношение на прокуратурата към приватизацията, която тя, със свои различни действия, показала, че не подкрепя.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Симеон Дянков | Трайчо Трайков | присъда | Иво Прокопиев | дело evn

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини