Третият най-скъп стартъп в света навлиза в България

Stripe позволява да се извършват и получават плащания през интернет

17:40 28.05.2020
Един от най-скъпо струващите стартъпи в света – платформата за интернет разплащания Stripe – официално започва дейност в България. Така страната ни става домакин на поредна водеща финтех компания.

Stripe обяви, че навлиза в нови пет страни в Европа, като освен у нас, тя започва дейност и в Чехия, Румъния, Кипър и Малта, става ясно от информация на сайта ѝ. Така Stripe вече оперира в 39 държави, 29 от които в Европа. 

„Доближаваме се до целта си да направим Stripe универсално достъпен за фирми от целия континент“, коментира Мар Хендерсън, бизнес лидер на компанията за Европа, Близкия изток и Африка. 

Stripe е американска технологична компания, базирана в Сан Франциско, която дава възможност физически лица и фирми да извършват и получават плащания през интернет. Петте нови страни ще имат достъп до целия продуктов пакет на Stripe

По данни на CB Insights, към май 2020 г. американската компания Stripe е третият най-скъпо струващ стартъп в света, оценен на стойност 36 млн. доалра. Той се нарежда след китайските играчи Didi Chuxing (56 млрд. долара) и ByteDance (75 млрд. долара). 

Stripe се изстреля нагоре в класацията по пазарна стойност, след като успя да набере 250 млн. долара в края на 2019 г. в пореден кръг на финансиране. Още тогава компанията обяви, че ще използва средствата за разширяване на бизнеса си по света. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: стартъп | стойност | финтех | Stipe | плащания в интернет