Туристическите атракции с най-лошо съотношение качество-цена

Подредбата е на френската туристическа компания Club Med

19:20 24.01.2020

Туристите, които обичат да разглеждат забележителности по време на своите пътувания, винаги включват атракциони в маршрутите си. Има обаче известни атракции, които не си струват парите. Това показва проучване на френската туристическа компания Club Med, която анализира дали билетът до известна атракция струва трудно спечелените ви пари или цената му е просто завишена. Изследването класира 66 от някои от най-посещаваните туристически атракции в света, като сравнява входните такси с настроенията в социалните мрежи.

За най-надценената атракция изследователите определят дубайския небостъргач Бурдж Халифа. Билетите за платформата за наблюдение започват от 107 долара. Съдейки по прегледите обаче, мнозина смятат, че са дали парите си напразно, тъй като не са видели и изпитали нищо специално.

Според експертите цената в Дисниленд Париж също е много висока. Целодневен билет до френския увеселителен парк струва 123 долара. Във Флорида такова удоволствие струва малко по-евтино - 120 долара. Експертите стигат до заключението, че удоволствието от посещението не си заслужава.

Сред трите най-неизгодни по отношение на цена и впечатления от атракции е 103-етажният небостъргач Empire State Building в Ню Йорк. Билетите се продават тук на цена от 37 долара. И експертите също смятат тази цена за неразумна спрямо изживяването.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: свят | туристи | качество | атракции | високи цени | club med | преивяване

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини