В Румъния откриха път, който не води до никъде (видео)

200-метровата улица, която струва 100 000 евро, свършва в полето

Снимка: Euronews
08:50 05.11.2019
Местните жители в румънския град Пятра Нямц в област Молдова бяха озадачени от новооткрит път до никъде, съобщава Евронюз.

200-метровата улица, която струва 100 000 евро, завършва рязко в поле, с прелез и пътна маркировка „стоп“. Кметът на Пятра Нямц поддържа тезата, че пътят е част от план за модернизация на района.

В страната продължават протести заради липсата на магистрали и инфраструктура. През март тази година трафикът в Букурещ беше блокиран, след като няколко шофьори спряха автомобилите си за 15 минути, за да се присъединят към протеста, наречен „Румъния иска автомагистрали“.

Кампанията е инициирана от бизнесмена Стефан Манолачи. Мобилизирайки екип от 17 мъже, Манолачи построи метър магистрала в родния си град Сучава само за един ден. Впоследствие той обяви, че ще спре всяка дейност на своята верига ресторанти за 15 минути, за да протестира срещу липсата на магистрали в област Молдова и в цялата страна.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Румъния | път | инфраструктура | поле | Пятра Нямц

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини