3 въпроса, на които всеки бъдещ предприемач трябва да си отговори

20% от малките предприятия се провалят само след една година, показва статистиката

Снимка: Pixabay
17:33 09.02.2020

Да си предприемач не е лесна работа. 20%  от малките предприятия се провалят само след една година. Това число расте до 50% само след още пет години работа, според последните данни на Бюрото по статистика на труда в САЩ. Затова е важно преди да започнете своя бизнес да имате конкретен план, който да следвате.

Ето защо Тара Фалконе, сертифициран финансов планиращ и основател на ReisUp, съветва всеки бъдещ предприемач да си отговори на основни три въпроса преди да започне бизнес, пише CNBC.

Колко са спестяванията ми?

Всеки предприемач трябва да си отговори на въпроса колко са спестяванията му, за да живее, казва Фалконе. Предприемачите никога не трябва да пренебрегват разходите си за живот, защото това може да повлияе на бизнеса.

Колко голям е рискът да напуснете сегашната си работа?

Според експертът начинаещите предприемачи трябва да изчислят всички възможни разходи, които имат. Ако в момента работят на доста висока заплата, те задължително трябва да изчислят дали рискът не е прекалено голям, ако напуснат.

Колко от личния си капитал съм готов да инвестирам?

Последният въпрос, на който предприемачите трябва да си отговорят е - колко от личния си капитал са готови да инвестират, твърди Тара Фалконе. Предприемачите трябва да изчислят колко са в състояние да дадат от себе си, но в същото време да имат за лични разходи.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: работа | съвет | бизнес | предприемачи | експерти

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини