Нов завод за растителни масла разкрива 100 работни места

"Марица олио" ще разшири производството си с нова фабрика край плевенското село Ясен

17:49 31.08.2013

Нов завод за производство на растителни масла край плевенското село Ясен разкрива ще разкрие повече от 100 работни места в региона. Инвестицията е на "Марица олио", а предприятието се очаква да бъде открито до края на октомври. Това обяви в интервю за Kmeta.bg кметът на Плевен проф. Димитър Стойков.

Доволни от съвместната си работа с община Плевен, инвеститорите са дали заявка, че ще обмислят и други проекти в региона на Плевен, стана ясно от думите на кмета. Намеренията на пазарджишката фирма бяха обявени преди две години, а в края на 2011 г., след първоначалния си отказ,  Общинският съвет в Плевен даде зелена светлина за продажбата на 11-те хил. кв. м пустееща необработваема земя в местността Азманското в землището на село Ясен за изграждането на завода.

Наскоро бе обявено намерението и на голям германски инвеститор да развива бизнеса си в Плевен. Плановете са за отваряне на предприятие за автомобилни компоненти, в което се очаква да бъдат наети около 200 души от областта. Кметът на града е провел две срещи с инвеститорите в началото на годината, при които представителите на компанията са потвърдили своите намерения. Засега обаче повече информация не е известна. "Изричната молба на инвеститора беше докато не се случат окончателно нещата, да няма коментари", обясни липсата на повече яснота по проекта Стойков.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиция | шезлонги | енергиен сектор | КНДР

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини