Осигуряват пълен GSM сигнал в цялото метро

Обхватът ще бъде осигурен от скъпо модерно оборудване, което ще бъде монтирано на станция "Сердика"

От ноември месец пътниците в столичното метро ще могат да разговарят по мобилните си телефони във всички 23 станции на двата лъча. Пълният обхват ще бъде осигурен от скъпо модерно оборудване, което вече е доставено. Това съобщи директорът на “Метрополитен“ Стоян Братоев.

По думите му до октомври фирма “Ериксон“ трябва да приключи с монтирането на техниката, която ще бъде разположена в станция “Сердика“ и ще управлява цялата комуникационна система. Новото съоръжение ще позволява на пътниците да говорят не само на пероните, но и във влаковете, без да се губи сигналът, съобщи “Преса“.

В момента пътуващите могат да използват мобилните си телефони само от станция “Люлин“ до центъра. Покритие има и в наземните части на “Мусагеница“ и “Ломско шосе“. След монтиране  на новата техника, страната ни ще се нареди по мобилност до подземните железници във Виена, Мюнхен, Мадрид и Барселона. Интересен факт е, че най-старото метро в света- в Лондон, няма покритие на мобилните оператори, но предоставя безплатен интернет на пътниците. Пълно GSM покритие нямат и метрата в Рим, Москва и Париж.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: метро | обхват | Има такъв народ

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини