Румен Овчаров влиза в надзора на "Лукойл Нефтохим"

Бившият енергиен министър в правителството на Тройната коалиция ще представлява държавата в бургаската рафинерия

Бившият министър на енергетиката в правителството на Тройната коалиция Румен Овчаров влезе в Надзорния съвет на "Лукойл Нефтохим Бургас" АД. Проверка в Търговския регистър показва, че от вчера, 14 октомври, бившият депутат от БСП е вписан в надзора на бургаската рафинерия, където е и изпълнителният директор на "Лукойл България" Валентин Златев.

Овчаров е предложен от представителя на Министерството на икономиката и енергетиката Цветан Цирков и ще представлява държавата. Бившият енергиен министър сменя Росица Косачев, досегашен член на надзора от страна на ведомството, което държи златната акция в "Лукойл Нефтохим".

Овчаров се оттегли от политиката и не участва в тазгодишните парламентарни избори. През 2007 г. той напусна поста министър на икономиката и енергетиката заради скандала с инициалите "Р. Овч.", открити в писмо с искане за протекция на бившия шеф на "Топлофикация-София" Валентин Димитров.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Румен Овчаров | Слим | MIT

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини