Завещанието на Нелсън Мандела

Бившият президент на Южна Африка остави наследство, оценено на 4.1 млн. долара

Бившият президент на Южна Африка Нелсън Мандела остави наследство, оценено на 4.1 млн. долара (46 млн. южноафрикански ранда), предаде BBC. Сред имотите на бившия президент са луксозна къща в Йоханесбург и по-скромна къща в родното му място - провинция Източен Кейп. В завещанието му са вписани и възнагражденията от продажбите на книги, включително на автобиографията му ("Дългият път към свободата").

Семейството на Мандела ще получи 160 хил. долара заедно с част от приходите от книгите. Завещанието е съставено от 40 страници, а изпълнителят му Дикганг Мосенеке го определя като "заредено с емоции". Към момента няма постъпили оспорвания, а ако има те могат да се подадат в 90-дневен срок, уточнява BBC.

Световноизвестният лидер е завещал на всеки един от близките си служители по 4430 долара и по 8860 долара на всяко едно от четирите учебни заведения, които е посещавал.

Другата част от приходите от продажбите на книги ще бъдат предоставени на управляващата партия Африкански Национален конгрес(ANC). Желанието на Мандела е те да се използват за разпространяване на информация за принципите и политиките на партията и най-вече за принципа на помирение.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Ляонин | соларни панели

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини