203 млн. лв. са заплашени заради археологически дейности

Разкопки бавят няколко важни инфраструктурни обекта

203 млн. лв. европейски средства са заплашени заради археологически дейности. Това стана ясно от думите на министър-председателя Бойко Борисов по време на официалното откриване на завода за преработка на отпадъци на София. 

Премиерът призова археолозите да работят по-бързо, защото важни инфраструктурни проекти трябва да бъдат завършени навреме, а строителството им е забавено поради техните дейности.   

„За Кресна, за автомагистрала „Струма” цялата ни надежда е в тези хора. Върху Северната тангента, по която работим усилено – на 3 места - археология. Моля ви, археолозите, на 31 декември не завършим ли Северната тангента – 203 млн. лв. ще платим от нашия бюджет и ще ги върнем в Брюксел. Да работят и те по-бързичко, защото са много пари”, заяви Борисов. Той уточни, че с тези пари може от жк „Младост” до АМ „Тракия” да се направи Южна дъга с 6 платна.

„Има позиции в ЕК, които не са толкова напред като Кристалина Георгиева. Има такива като Джордж Кремлис, които са спокойни и тихички, но ако не приемат нещо присърце, то не се случва. Джордж с мен по гръб – ритаме с краченца, моля те помогни. Благодаря ти и на теб”, обърна се Борисов към Кремлис за оказаната помощ. 

Премиерът коментира и новооткрития завод за преработка на отпадъци.

„С министър Москов ще дойдем след 2 месеца дали ще е така чисто и ще мирише хубаво. Това е действително много важно за хората. Заварих преди няколко години затвореното депо в Суходол и балиращи машини”, каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

„Всички са оказали своя принос и затова благодаря на моя приятел Станишев за маковете, които ми остави. Те стоят на входа, по това време на годината са изкуствени, но на пролет цялото поле ще е в макове, защото то ни амбицира да направим най-доброто нещо, което е правено на Балканите. В Европа само в Берн има по-добър завод”, похвали се премиерът.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | Бойко Борисов | отпадъци | завод | ЕК | евросредства | разкопки | принц Уилям | годишни финансови отчети | Ан Нури

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини