Блокадата не падна, драмата продължава

Транспортният министър Московски е бесен, но остава на границата, докато проблемът се разреши

17:01 20.02.2016

Въпреки провелите спешни се преговори, блокадата на гръцката граница остава в сила. Това стана ясно след проведената среща на ГКПП „Кулата“ заради блокадата на българо-гръцката граница.

„Никога не съм виждал такова безобразие и подигравка с България“, заяви министърът на транспорта Ивайло Московски, който заедно с областния управител на Благоевград Бисер Михайлов бе сред преговарящите от българска страна.

Той се ангажира да остане на границата до разрешаването на проблема. „Ако трябва, ще стоим с българските превозвачи до премахването на блокадата. Взел съм си дрехи“, категоричен беше министърът пред Агенция „Фокус“.

По думите му от гръцка страна на срещата са присъствали посланикът на Гърция в България, шефът на полицията на Серес, съветници на посланика, като са се опитали да проведат диалог със самите земеделски производители.

Фермерите обаче категорично са отказали да махнат тракторите си. В момента границата от тяхна страна е отворена, но те не дават гаранция кога отново ще сложат тежката земеделска техника.

По думите Московски гръцките фермери се подиграват зловещо с нас: „Просто съм възмутен от дъното на душата си”, заяви министърът. Той не изключи варианта за замразяване на дипломатическите отношения с Гърция.

Според него, Европейската комисия действа неадекватно: „Говорих половин час с комисарката по вътрешен пазар и индустрия. Каза, че много ми благодари, че я информирам в детайли за ситуацията и ще наблюдават отблизо случая“, разказа той.

„Ами наблюдавайте. Вече един месец бедстват хората. Наблюдавайте. Още 1-2, колкото искате“, отбеляза бесният Московски.

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов уточни, че местната власт ще подпомага шофьорите в режима, в който досега го е правила, и ако нашите превозвачи решат да продължат с блокадата, ще им осигурят храна и вода.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | Ивайло Московски | опашка | граница | блокада | превозвачи | Кандован | картография и кадастър

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини