В Белград строят хотел, посветен на Никола Тесла (снимки)

Всяка стая ще запознава гостите с изобретенията му

20:32 16.06.2016

В Белград строят бутиков хотел TESLA Smart Stay, посветен на сръбско-американския изобретател Никола Тесла. Четиризвездният хотел ще е разположен в район Врачар, в близост до храм Св. Сава. 


Той ще се състои от 5 двойни стаи и 12 апартамента, всеки от които с дневна, спалня и балкон. Площта на апартаментите ще бъде от 29 до 54 квадратни метра. Хотелът ще предлага също зала за 15 души, ресторант и подземен гараж.


Мястото ще бъде специфично, тъй като гостите му, освен да се наслаждават на удобни и луксозни стаи, ще имат и шанса да се запознаят с живота и делото на великия учен Никола Тесла. В близост до хотела е и музеят на Тесла.

Стените на всички стаи ще бъдат украсени с платна, на които са изобразени патенти на изобретателя, те ще помогнат да се разбере това, което той е направил за цялото човечество, и колко от проектите му използваме ние днес като наследство.


Логото на хотела е с буквата S, която представлява променливия ток, открит от Никола Тесла. Хотелът ще отвори през месец септември, 2016 година.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: хотел | гаф | опратори | кораби в Азовско море | Реджеп Ердогн