Amazon направи първата си доставка с дрон (видео)

От компанията обещават доставки в рамките на 30 минути

13:04 15.12.2016

Световният лидер в сферата на онлайн търговията е направила първата си доставка с безпилотен самолет. Поръчката е пристигнала успешно в Кеймбридж, Обединеното кралство, в рамките на 13 минути.

Доставката е била част от тестването на услугата Amazon Air и е направена на 7 декември, въпреки че беше обявена едва на 14 декември. Дроните, които използват електрическо захранване и GPS система, могат да доставят предмети с тегло до 2.7 кг.

От компанията обявиха, че целта им е всички поръчки да бъдат доставени в рамките на 30 минути. Процесът на доставки ще бъде разширен до десетки клиенти, живеещи в близост до склада на Amazon в Кеймбридж през следващите месеци.

Критиците на Amazon Air припомнят съобщения за критични ситуации тази година между дрони и самолети в района на Лондон. В отговор Amazon обяви на своя уебсайт, че безопасността е техен основен приоритет и безпилотните им самолети летят само по време на светлата част на деня, при добра видимост и слаби ветрове. Amazon има центрове за развитие на доставките си в САЩ, Великобритания, Австрия и Израел.

Впечатляващо в обявената доставка не е технологичния успех, а реализацията й, защото доскоро доставка в същия ден се считаше за нещо впечатляващо, а сега всичко е въпрос на няколко минути и ще доведат до промяна на навиците на пазаруване.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Amazon | поръчки | доставки | противопожарни служби

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини