Градският транспорт в София с камери и нова система за таксуване

Поръчката е на стойност до 88 млн. лв.

16:40 09.12.2016

С нова система за електронно таксуване и видеонаблюдение ще бъде въведен единен електронен превозен документ в столичния градски транспорт. Това съобщи днес председателят на Столичния общински съвет (СОС) Елен Герджиков

Обществената поръчка е на стойност до 88 млн. лв. Тя ще бъде отворена след одобрение от СОС и включва изграждането на система (40 млн. лв) и поддръжката й за 10 години (38 млн. лв). За услугата по организирането на продажбите са предвидени до 10 млн. лв. 

Средствата ще бъдат осигурени от дружеството, стана ясно от думите на изпълнителния директор на "Центъра за градска мобилност" ЕАД Христиан Петров. Проектът се очаква да бъде избран до лятото на 2017 г., съобщава bTV.

Критериите за допустимост за участие в процедурата гарантират привличането на участници с доказан опит в изграждането на подобни системи. Едно от изискванията е системата да бъде отворена за надграждане. 

В рамките на проекта ще бъдат въведени в експлоатация 15 000 устройства, ще бъдат напълно оборудвани 1350 превозни средства, включително и с камери за видеонаблюдение, 11 депа, 52 метростанции, над 80 търговски обекти, както и команден център с достъп до видеонаблюдение в реално време върху всички превозни средства. 

Очакваното натоварване на системата е над 1 000 000 пътувания дневно. Билети ще могат да се купуват онлайн - от вкъщи, през мобилния телефон, с банкова карта, а картите също ще могат да се зареждат онлайн.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автобуси | градски транспорт | параметри

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини