Над 200 млн. лв. ще бъдат вложени за развитие на селските райони

Европейските средства ще бъдат раздели между 74 общини

14:27 30.11.2016

Над 200 млн. лв. европейски средства ще бъдат вложени за развитие на селските райони. Това съобщи министърът на земеделието и храните в оставка Десислава Танева. Тя, заедно с министър-председателят в оставка Бойко Борисов, връчиха 19 нови споразумения на местни инициативни групи по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г.

Десислава Танева обясни, че общо договорените споразумения са с 40 местни инициативни групи, включващи 74 общини.

Стойността на връчените в сряда споразумения е 125 млн. лв. "Внимателно си правете обществените поръчки. Внимавайте, защото това са много пари и ще се усетят в тези проекти, които правите", каза Борисов по време на връчването.

По думите на Танева за първи път подходът „ЛИДЕР“ е с многофондово финансиране, като по него са договорени над 60 на сто от бюджета. 

„Средствата ще бъдат инвестирани за подобряване на инфраструктурата и за конкурентоспособността на земеделския и неземеделския бизнес“, обяви Танева и ще бъдат разделени между 74 общини с население 1 047 819 жители“, уточни още тя.

Министър-председателят предупреди кметовете да внимават как подготвят обществените поръчки, тъй като парите, които трябва да се разпределят, са много.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ПРСР | селски райони | свалени пътници | Business Regional Entrepreneurahip

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини